Friday, 13 November 2015

Hoe vind ik mijn organisatie en databestanden in GBIF?

Om uw eigen organisatie en databestanden in GBIF te vinden, kunnen er een aantal routes worden bewandeld. Deze routes (3) worden kort in deze blog beschreven. 

1) Uw organisatie en databestanden vinden via de NLBIF website.

De website van NLBIF bevat een overzichtspagina met alle Nederlandse organisaties die datasets via GBIF online hebben gezet. De url van deze pagina is: http://www.nlbif.nl/nl/nlbif-data/datasets

De organisaties zijn in alfabetische volgorde weergegeven, onder de naam van de organisatie staan de GBIF datasets van de betreffende organisatie. Hieronder een voorbeeld van een van de organisaties op de betreffende webpagina.....


Door op de naam van de organisatie te klikken wordt je doorgelinkt naar de pagina van de organisatie in GBIF, daar vind je algemene informatie over de organisatie, inclusief een overzicht van de datasets die de organisatie in GBIF heeft staan.
Op de NLBIF overzichtspagina vind je onder de organisatienaam ook de datasets van de organisatie met daarachter drie kolommen aan informatie:
  1. Het totaal aantal records in de dataset
  2. Een link direct naar de datasetpagina in GBIF
  3. Een link naar de dataset in de publicatie omgeving, in de meeste gevallen is dat de Integrated Publishing Toolkit (IPT) van NLBIF of van een andere organisatie.

2) Uw organisatie en databestanden vinden via de NL "Country Page" in GBIF.

Op de GBIF website staat voor ieder land dat meedoet in GBIF een zogenaamde "Country Page" met daarin samengevat alles over de data, contacten en activiteiten van de GBIF "Node" van het betreffende land. Deze country page verschaft ook een overzicht van alle GBIF dataleveranciers, de Nederlandse dataleveranciers zijn te vinden onder de link: http://www.gbif.org/country/NL/publishers 


3) Organisaties en databestanden zijn ook te vinden via de homepage van GBIF, onder het "data" menu.


Op de home page van GBIF klik "Explore dataset" onder het data menu. In de zoekbox die dan verschijnt zijn er twee mogelijkheden:

  
Zoek op basis van de naam van uw organisatie of dataset de betreffende dataset, of klik "view the publishing institutions" aan en gebruik het verschijnende zoekvenster om uw organisatie te vinden.


No comments:

Post a Comment